Toggle Navigation

 

Pollo salata

Začine treba koristiti mudro. Od samog izbora i količina začina zavisi i kvalitet jela koja se pripremaju. U primeni začina umerenost i oprez su neophodni, posebno kada su namirnice kvalitetne, sveže i nežnog mirisa i ukusa.

Plativoo
Priprema

Zelenu salatu iseći na rezance, čeri paradajz na polovine, paprike na rezance, krastavac i crveni luk na listiće. Posoliti i promešati. Na ulju ispeći piletinu, prethodno izlupanu tučkom za meso. Gotovo meso iseći na trake i poslagati na salatu. Umutiti med, senf i crveno vino. Prelivom preliti salatu i ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 290 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 38 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 145 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 glavica zelene salate
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g paprike
    • 200 g krastavaca
    • 100 g crvenog luka
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 3 kašike ulja
    • 20 g meda
    • 10 g senfa
    • 50 ml crvenog vina
    • so