Koru poprskati sa malo ulja, saviti u rolat prečnika 2 cm i smotati u pužić. Tako pripremiti, od svih kora, pužiće i ređati ih gusto zbijene u tepsiju. Staviti pitu u zagrejanu rernu i peći 20 minuta na 180°C. Vodu i so prokuvati, skinuti sa vatre, uliti ulje i promešati sirup. Pečenu pitu preliti sirupom, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 379 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 3 g
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 189.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1.5 g
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 0.5 g