Toggle Navigation

 

Prazna pita

Predjelo koje se veoma brzo priprema, a ako imate vremena i volje može se pripremiti i od domaćih kora koje se razvlače...sigurno će biti lepše i ukusnije predjelo...

Plativoo
Priprema

Koru poprskati sa malo ulja, saviti u rolat prečnika 2 cm i smotati u pužić. Tako pripremiti, od svih kora, pužiće i ređati ih gusto zbijene u tepsiju. Staviti pitu u zagrejanu rernu i peći 20 minuta na 180°C. Vodu i so prokuvati, skinuti sa vatre, uliti ulje i promešati sirup. Pečenu pitu preliti sirupom, servirati i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 379 mg

Masti - 27 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 3 g

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 189.5 mg

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 1.5 g

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

0

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g tankih kora za pitu
    • 200 ml ulja
    • so
    • 400 ml vode
    • preliv:
    • 1 kašika ulja
Ključne reči:
kore za pitu ulje so voda