Toggle Navigation

 

Sendvič sa šunkom i pomorandžom

Soja sos je najpoznatiji kineski i japanski sos i univerzalni je začin za slana jela azijskih kuhinja. Sos se pravi od semenki soje, pšenice i pirinča na kojim se gaji plemenita plesan. Fermentira i dozreva po više godina. Sadrži veliku količinu soli. 

Priprema

U činijici sjediniti ulje, soja sos, tabasko, marmeladu i biber.

Pomorandže oljuštiti i iseći na kolutove.

Šest parčadi tosta, premazati premazom. Staviti list salate, kolut pomorandže i rolnicu praške šunke. Posuti susamom, preklopiti drugim tostom i iseći po dijagonali na parčad.

Servirati sendviče na tanjir i poslužiti.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 583 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 291.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Premaz:
    • 2 kašike soja sosa
    • tabasko sosa
    • 2 kašike susamovog ulja
    • 6 kašika marmelade od pomorandže
  • Ostali sastojci:
    • 12 listova zelene salate
    • 2 pomorandže
    • 6 listića praške šunke
    • 6 listova zelene salate
    • 20 g proprženog susama