Toggle Navigation

 

Slane bešamel kocke

Sa ovoliko dobrih sastojaka, ne može da ne uspe...

Plativoo
Priprema

Skuvati mleko i margarin i uz stalno mešanje dodavati brašno. Smesu za koru kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.

Umutiti penasto belanca.

U ohlađŽenu smesu dodavati jedno po jedno žumance, pažljivo umešati umućena belanca i na kraju dodati iseckano povrće.

Smesu razliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti.

Umutiti sitan sir, pavlaku i rendani trapist. Premazati koru nadevom i ostaviti u frižider da se ohladi.

Iseći na kocke, dekorisati pavlakom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 152 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 68 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 213 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 76 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 34 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Natrijum - 106.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 5 jaja
    • 500 ml mleka
    • 80 g margarina
    • 80 g brašna
    • 100 g barenog graška
    • 100 g barenog kukuruza
    • 100 g kiselih krastavaca
    • 100 g crvene paprike
  • Nadev:
    • 300 g sitnog sira
    • 200 g kisele pavlake
    • 200 g rendanog trapista
    • kisela pavlaka