Toggle Navigation

 

Tomato čorba

Paradajz pire, sok od paradajza ili kečap, bilo da su domaće proizvodnje ili kupljeni u prodavnici, zahvaljujući glavnom sastojku - paradajzu, odn. likopenu koji je snažan antioksidans, ima veoma blagotvorno dejstvo na kardiovaskularni sistem jer razara „loš“ LDL holesterol.   

Plativoo
Priprema

U blender staviti sok od paradajza, pavlaku za kuvanje, sok limuna i začine.

Izmiksati, servirati i ukrasiti listićima origana.

Uz toplu ili hladnu čorbu poslužiti prepečen tost. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 659 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 7 g

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 329.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 3.5 g

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 ml soka od paradajza
    • sok jednog limuna
    • tabasco sos
    • so
    • biber
    • svež origano
    • 50 g prepečenog tosta
    • 300 ml pavlake za kuvanje