Toggle Navigation

 

Sos od višanja

Sos od višanja je idealno poslužiti uz sve vrste pečenja od mesa ili uz grilovano povrće.

Priprema

U šerpu staviti višnje, cimet, so, šećer, zaliti vodom tek toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva.

Pavlaku sjediniti u činijici sa brašnom.

Kada se višnje skuvaju dodati umućenu pavlaku i kuvati dok se sos ne zgusne.

Servirati sos u sosijeru i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 193 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 88 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Natrijum - 96.5 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 2 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g višanja
    • cimet
    • so
    • šećer
    • 100 ml kisele pavlake
    • 2 kašike gustina
Ključne reči:
višnje cimet pavlaka brašno