Toggle Navigation

 

Krempita torta

Ova poslastica se odlikuje uravnoteženim odnosom masti, belančevina i ugljenih hidrata, pa slobodno uživajte u njenom ukusu, vodeći računa da je uklopite u ukupne dnevne energetske potrebe.

Priprema

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i sipati u zagrejano mleko. Kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne i ohladiti. Belanca umutiti sa šećerom u prahu, dodati krupno lomljene komade keksa, rendanu čokoladu i višnje. Sjediniti oba fila i rasporediti u kalup. Ohladiti i ukrasiti umućenom biljnom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 200 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 33 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 67 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 47.5 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 100 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 16.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 3 jaja
    • 100 g šećera
    • 60 g brašna
    • 500 ml obranog mleka
    • 50 g šećera u prahu
    • 100 g rendane čokolade
    • 400 g lomljenog posnog keksa
    • 400 g smrznutih višnji
    • 200 ml biljne pavlake
    • fil 1:
    • fil 2:
    • dekoracija