Toggle Navigation

 

Kaneloni sa spanaćem i paradajzom

Najveća vrednost spanaća je u bogatstvu minerala i vitamina, a veoma maloj energetskoj vrednosti namirnice. Izdvaja se sadržaj vitamina A i K, folata i luteina važnog za prevenciju određenih bolesti oka, kao i bogatstvo kalcijuma, magnezijuma, fosfora i kalijuma.

Priprema

Na ulju kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati spanać, isečen čeri paradajz i suvi vrat.

Prodinstati, dodati parmezan i začiniti. Nadev staviti preko testa za lazanje, umotati kanelone i staviti u tepsiju.

Preliti sokom od paradajza i pavlakom za kuvanje, posuti rendanim trapistom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 776 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 56 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 388 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 28 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g barenog spanaća
    • 2 cena belog luka
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g suvog vrata
    • 150 g čeri paradajza
    • 50 g parmezana
    • so
    • biber
    • 250 ml soka od paradajza
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • 100 g trapista
    • testo za lazanje