Tepsiju premazati sa malo ulja, staviti krompir, začiniti i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta. Na ostatku ulja propržiti isečen praziluk, dodati med, narendanu šargarepu, naseckane šampinjone i mleveno meso. Preliti sokom od paradajza, dodati paradajz pelat, začine i kratko prodinstati. Propržiti brašno na puteru, naliti mlekom, začiniti i kuvati dok se bešamel ne zgusne. Izvaditi tepsiju iz rerne i preko krompira staviti pripremljeno meso i preliti bešamel sosom. Posuti parmezanom i vratiti u rernu da se zapeče još 15-ak minuta. Servirati jelo na tanjir i poslužiti uz raženi hleb.
Udeo kako ukupnih, tako i zasićenih masnoća, u energetskoj vrednosti ovog obroka je iznad preporučenih vrednosti, te nije pogodan za gojazne osobe na redukcionoj dijeti, kao ni za osobe sa povišenim vrednostima masnoća u krvi i srčanim oboljenjima.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 870 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 435 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 4 g