Toggle Navigation

 

Krompir u ljusci sa tunjevinom

Krompir pečen u ljusci je odličan izvor složenih ugljenih hidrata. Za razliku od krompira pečenog na masnoći koji dovodi do naglog skoka šećera i insulina u krvi, ugljeni hidrati iz ovako pripremljenog krompira se postupno oslobađaju. 

Priprema

U posudu sa tunjevinom dodati sir, iseckan vlašac i promešati. Listove salate poređati na tanjir. Limun iseći na kriške i iscediti sok preko salate. Kuvani krompir preseći na pola i staviti na tanjir. Dodati prilog od tunjevine i dekorisati peršunom, čeri paradajzom i kriškama limuna.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 345 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 38 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal

Natrijum - 350 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 kesica smrznutog mešanog povrća
    • 2 konzerve tunjevine
    • 300 g sitnog sira
    • 20 g vlašca
    • peršunov list
    • so
    • biber
    • 2 manje zelene salate