Toggle Navigation

 

Lazanje sa sardinama

Ako imate vremena, marinirane sardine možete napraviti i sami: 300 g sardina dobro očistiti, skinuti glavu, uvaljati u brašno i pržiti ih na maslinovom ulju dok ne porumene. 300 g crnog luka iseći na kolutove i propržiti na maslinovom ulju, doliti 40 ml sirćeta od belog vina, so i biber pa tom marinadom preliti sardine, poklopiti i ostaviti dva dana u frižideru.

Plativoo
Priprema

U kipućoj vodi kratko obariti lazanje i ocediti od vode. Iseckati crni luk i prodinstati na zagrejanom ulju. Dodati isečene šampinjone i sardine, a zatim sve dobro izmešati. U posude ređati list lazanje, dodati fil i ređati sve dok se sastojci ne potroše. Preliti umućenim mešavinom soka od paradajza i pavlake za kuvanje. Preko narendati trapist i staviti lazanje da se peku u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 640 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 130 mg

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 320 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 12 listova kora za lazanje
    • 300 g sardina
    • 200 g šampinjona
    • 150 g crnog luka
    • 200 ml soka od paradajza
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 150 g trapista