Toggle Navigation

 

Ljute njoke

Njoke kuvajte u kipućoj slanoj vodi, a čim isplivaju na površinu izvadite ih rešetkastom kašikom. S obzirom da se njoke pripremaju od svežeg testa pa samim tim imaju i veći sadržaj vode, uvek ih kratko kuvajte da se ne bi raskuvale.

Priprema

U kipućoj vodi skuvati njoke i ostaviti ih da se ocede. Tunjevinu ocediti od ulja, feferone iseckati na kolutove a praziluk na štapiće. U tiganj sipati ulje i propržiti praziluk, pa dodati tunjevinu, feferone, nanu Iiposoliti. Njoke preliti ljutim povrćem sa tunjevinom, posuti parmezanom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g njoka
    • 200 g tunjevine
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 100 g praziluka
    • 1 kašika seckane sveže nane
    • 50 g parmezana
    • so
    • 100 g svežih feferona