Toggle Navigation

 

Morski koktel

Najbolji način da se pripreme morski plodovi je da se obare i da im se potom doda mešavina soka od limuna, belog luka, peršunovog lista i maslinovog ulja.

Priprema

Crni luk, masline, crvenu i zelenu papriku i pomorandžu sitno iseckati i sve dobro promešati. Paradajz oguliti, semenke odstraniti i iseći na kocke. Plodove mora kratko prokuvati, ocediti i ohladiti pod mlazom hladne vode. Sjediniti plodove mora sa povrćem i dodati maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk I bosiljak, te promešati. Koktel poslužiti sa crnim hlebom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Natrijum - 955 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 152 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 54 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 477.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g plodova mora
    • 100 g crnog luka
    • 50 g zelenih maslina
    • 200 g paprike (crvena i zelena)
    • 200 g paradajza
    • 2 cena belog luka
    • 1 pomorandža
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • sok od 1 limuna\n
    • bosiljak
    • 400 g crnog hleba