Toggle Navigation

 

Bundevara

Zbog velikog obima, bundeve se najčešće prodaju nasečene ili izrendane. Njih je mnogo lakše kupovati jer vidimo da li je mesnata unutrašnjost sočna i izrazito žute ili narandžaste boje.

Priprema

Pomešati ulje sa malo vode.

Tri kore poprskati uljem i ređati jednu na drugu.

Posuti sa malo prezle, dodati rendanu bundevu i šećer.

Ostatak prezle rasporediti po smesi i zaviti kore.

Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Tepsiju premazati uljem, poređati rolne bundevare i peći 20 minuta na 200*C.

Bundevaru služiti hladnu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 112.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g tankih kora za pitu
    • 1 kg rendane bundeve
    • 200 g prezle
    • 200 g šećera
    • 200 ml ulja
Ključne reči:
kore za pitu bundeva prezla šecer