PRIPREMA TESTA: Kvasac staviti u 100 mil mlakog mleka pomešanog sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna, dobro razmutiti da nema grudvica. Ostaviti da uskisne oko 10 minuta. U plastičnu posudu dodati brašno, žumanca, rastopljen margarin, 3 kašičice šećera i rendanu koru limuna, pripremljen kvasac i umesiti glatko testo. Testo je gotovo kad se odvaja od varjače. Ostaviti da se udvostruči oko 45 minuta na toplom mestu. U međuvremenu napraviti fil od maka: mak skuvati sa mlekom i šećerom, vanil-šećerom i jednom šoljicom ulja. Kad je testo naraslo razvučemo dve jufke na radnoj površini, premažemo filom od maka, pa ih uvijemo, kao za rolat , i stavimo u podmazan pleh. Odozgo jufke premažemo jednim umućenim jajetom i ostavimo 10 minuta da odstoje. Stavimo da se peče u zagrejanu pećnicu na 170*C oko 45minuta. štrudlu seći kad se ohladi.