Toggle Navigation

 

Jasminina štrudla sa makom

Predivna i mekana štrudla ovako kako je ja pravim.

Plativoo
Priprema

PRIPREMA TESTA: Kvasac staviti u 100 mil mlakog mleka pomešanog sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna,  dobro razmutiti da nema grudvica. Ostaviti da uskisne oko 10 minuta. U plastičnu posudu dodati brašno,  žumanca,  rastopljen margarin, 3 kašičice šećera i rendanu koru limuna,  pripremljen kvasac i  umesiti glatko testo.  Testo je gotovo kad se odvaja od varjače. Ostaviti da se udvostruči oko 45 minuta na toplom mestu. U međuvremenu napraviti fil od maka: mak skuvati sa mlekom i  šećerom,  vanil-šećerom i jednom šoljicom ulja.  Kad je testo naraslo razvučemo dve jufke na radnoj  površini, premažemo  filom od maka,  pa ih uvijemo, kao za rolat , i stavimo u podmazan pleh. Odozgo jufke premažemo jednim umućenim jajetom i ostavimo 10 minuta da odstoje. Stavimo da se peče u zagrejanu pećnicu na 170*C oko 45minuta. štrudlu seći kad se ohladi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 4 kašicice šećera
    • 2 žumanca
    • 50 g margarina
    • 50 g kvasca
    • 500 mil mlakog mleka
    • 1 vanil-šecer
    • rendana korica od 1 limuna\n\n\n
    • 500 g mlevenog maka
    • 5 kašika šećera
    • 100 ml mleka
Ključne reči:
kvasac brašno mleko mak margarin limun