Toggle Navigation

 

Pizza ala Diki

Ovo je moj omiljeni recept, koji ovom prilikom želim da podelim sa vama, pre svega sa ljubiteljima pizze. :)

Plativoo
Priprema

Sjediniti brašno, kvasac, so i ulje, a zatim postepeno dodavati po malo mlake vode, dok se ne dobije glatko testo. Testo staviti u frižider da odstoji 45 minuta. U međuvremenu očistiti šampinjone i skuvati ih. Skuvane šampinjone iseći na listove, narendati sir, babure iseći na kockice, a paradajz na kolutiće. Umutiti jaja. Testo izvaditi iz frižidera i razviti ma veličinu tepsije, koju pre toga treba podmazati uljem i posuti brašnom. Testo premazati kečapom i posuti origanom, a nakon toga rasporediti polovinu narendanog sira. Poređati tost narezak i premazati pizzu ulupanim jajima. Rasporediti kockice babure i kolutiće paradajza. Na kraju rasporediti i listove šampinjona. Pizzu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada je pizza pečena rasporediti ostatak narendanog sira po njoj. Vratite pizzu na 5 min u isključenu rernu da se sir rastopi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dijana_g

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 kvasac
    • 1 kašika soli
    • 4 kašike ulja
    • 2 dl mlake vode
    • 200 g trapist sira
    • 250 g tost nareska (ili pizza šunke)
    • 1 pakovanje šampinjona
    • 2 manje paprike babure
    • 1 veci paradajz
    • 2 jaja