Toggle Navigation

 

Domaće perece by pčelica

Najjednostavnije pecivo...

Priprema

U malo mlake vode sa kašičicom šećera i brašna staviti kvasac da nadodje. U činiju za mešenje sipati deo brašna, so, šećer, ulje i nadošao kvasac, pa testo u početku mesiti varjačom. Uz dodavanje ostatka brašna i vode umesiti testo, pa ga ostaviti na toplom 30 minuta da kisne. Nakon toga testo podeliti na 20 jufkica. Svaka će Vam biti od 100 g. Od svake jufkice formirati dugačku traku, pa formirati perecu. Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pokriti i ostaviti još 30 minuta da odmaraju. Za to vreme izmutiti jaje za premazivanje. Posebno u činijici izmutiti brašno, so i vodu za slani preliv. Rernu zagrejati na 220*C. Svaku perecu premazati umućenim jajetom, pa peći 15 minuta. Nakon toga izvaditi iz rerne, preliti svaku slanim prelivom i vratiti još 5 minuta da se ispeku.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 40 g svežeg kvasca
    • 600 ml mlake vode
    • 200 ml ulja
    • 3 kašike šećera
    • 1 jaje
    • 1 kašika soli
    • 1 kg brašna
Ključne reči:
mleko šecer kvasac brašno so