Toggle Navigation

 

Kukuruzne kiflice

Fenomenalne i mekane...

Priprema

SKUVATI PALENTU U 4 DCL VODE I OHLADITI JE DA BUDE MLAKA. KVASAC STAVITI U 1 DCL MLEKA SA SECEROM I KASIKOM BRASNA I SACEKATI DA NADODJE. OSTALO MLEKO I ULJE STAVITI NA SPORET DA SE MALO UGREJE. ZATIM POMESATII BRASNO, KVASAC I MLEKO. ZATIM DODATI PALENTU I DOBRO UMESITI TESTO. OSTAVITI DA NARASTE OKO POLA SATA, PA PRAVITI KIFLICE. REDJATI IH U PLEH I OSTAVITI DA NARASTU JOS SAT VREMENA. PREMAZATI IH ZUMANCETOM I POSUTI PALENTOM. PECI IH U ZAGREJANOJ RERNI.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

drazenka

Sastojci

    • 200 g palente
    • 400 ml vode
    • 2 kašike soli
    • 1 kg brašna
    • 500 ml mleka
    • 150 ml ulja
    • 1 kom. svežeg kvasca
    • 1 kašika šećera
Ključne reči:
brašno jaje mleko kvasac palenta