Toggle Navigation

 

Slane domaće perece

fine perece

Priprema

Za slani preliv umutiti 2 velike kašike brašna, 1 kašiku soli i 3 kašike vode pa sve to staviti u kesu.

500 g brašna pomešati sa 1 kašičicom soli, pa dodati 1 kašičicu šećera, 50 g svežeg kvasca, 5 kašika kisele pavlake, 270 g mlake vode, umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči oko 30 minuta. Zatim testo premesiti i podeliti na 10 delova, svaki deo razviti i uviti u rolnicu i smotati kao perecu, staviti u vruću rernu na 220 stepeni i peći 10 minuta. Izvaditi iz rerne, preliti slanim prelivom i vratiti u rernu na još 10 minuta. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 50 g kvasca
    • 5 kašika kisele pavlake
    • 270 ml mlake vode
    • 2 kašike brašna
    • 3 kašike vode
    • 1 kašika soli
Ključne reči:
brašno kisela pavlaka so šecer voda