Toggle Navigation

 

Quiche sa piletinom

Brzo i veoma ukusno...

Plativoo
Priprema

Testo: Razmutiti kvasac u pola šolje tople vode sa malo brašna.  Zamesiti testo kao za pizzu, pokriti i ostaviti da odmara 20 minuta.

Nadev: Na malo ulja prodinstati sitno seckani paziluk. Pileće meso skuvati i odvojiti od kostiju, sitno naseckati na kockice i pomešati sa lukom. Začiniti po ukusu sa malo soli, bibera i začina.

Testo rasklagijati u obliku kruga, nesto većeg nego što je tepsija u kojoj će se peći, pa višak testa prebaciti preko ivice tepsije. Pripremljeni nadev rasporediti preko sredine kore i sve preliti sa umućenom pavlakom i jajima. Ivice testa koje vire preko kalupa, iseći, napraviti trakice pa naizmenično koso preklapati, (kao ogradu) Pre pečenja, testo koje smo stavili odozgo premazati umućenim jajetom, posuti susamom i sve staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peći na 200*C oko 30 minuta dok lepo ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 400 g brašna
    • 20 g kvasca
    • 1 kašicica soli
    • 5 kašika ulja
    • 2 dl tople vode
    • 1 jaje za premazivanje:
    • 300 g kuvanog pilećeg mesa
    • 1 praziluk
    • 2 dl kisele pavlake
    • 2 jaja