Toggle Navigation

 

Uštipci sa kobasicom

Za doručak ili večeru.

Plativoo
Priprema

Staviti kvasac u malo tople vode i kašičicom šećera da proradi. Nakon 5 minuta dodati jogurt, so, kobasicu isečenu na kockice i brašno. Sve lepo umesiti i ostaviti 2 sata na toplom da naraste. Preručiti na radnu površinu, razvući oklagijom pa iseći na trouglove i pokriti krpom još pola sata da još malo poraste. Pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • 1 caša jogurta
    • 20 g svežeg kvasca
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 500 g brašna
    • 1 roštilj kobasica