Toggle Navigation

 

Orijentalna blago ljuta čorba

Odlična blago ljuta čorba

Priprema

Iseći meso na komadiće, namazati solju i biberom. Kratko dinstati na ulju, dodati luk i pržiti. Sipati vodu i kuvati oko 1,5 sat dok meso ne omekša (dodavati po malo vode). Dodati ostalo povrće i krčkati još 20 minuta. Ubaciti pirinač i kuvati dok ne omekša. Služiti uz hleb.  (Vreme kuvanja se može skratiti ako se čorba kuva u ekspres loncu).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 400 g junetine bez kosti
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 iseckana crna luka
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica crvene tucane ljute paprike
    • 2 krompira isešena na komade
    • so
    • biber
Ključne reči:
junece meso povrce so biber