Toggle Navigation

 

Pljeskavice od starog hleba

Idealan doručak.

Priprema

Hleb iseći na kockice i staviti u činiju. Umutiti jaje i mleko pa preliti hleb. Posuti peršunom i ostaviti 15 minuta da odstoji. Umesiti. U tiganju upržiti sitno iseckan crni luk. Dodati seckanu šunku pa promešati. Umutiti 4 jaja, posoliti ih pa preliti luk i šunku. Promešati jednom da se napravi meka kajgana pa skloniti sa vatre. Dodati kajganu u natopljen hleb pa sve umesiti. Vlažnim rukama oblikovati pljeskavice, uvaljati ih u prezle i pržiti na vrelom ulju. Služiti uz namaz od šargarepe.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 250 g hleba
    • 5 jaja
    • malo peršuna
    • 200 ml mleka
    • 50 g šunkarice
    • prezla