Toggle Navigation

 

Integralni hleb sa sremskim namazom

Paradajz se ne zove bez razloga „rajsko voće“. Nezamenljiv je u svakoj dijeti, izdvaja se po raskošnom ukusu, obilju vitamina i minerala (vitamin C, karotenoidi, kalijum). Posebno se izdvaja kao dobar izvor snažnog antioksidansa, likopena. 

Plativoo
Priprema

Na sitne kockice iseći prašku šunku, kisele krastavčiće i zeleni deo mladog luka.

Staviti u činiju iseckano povrće i šunku, dodati sir, promešati i namazati tanko isečene kriške integralnog hleba.

Sendviče dekorisati kriškama paradajza i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 5.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Namaz:
    • 250 g sitnog sira
    • 50 g praške šunke
    • 80 g kiselih krastavaca
    • 1 veza mladog luka
  • Ostali sastojci:
    • 400 g integralnog hleba
    • 1 paradajz