Toggle Navigation

 

Topli sendviči sa jajetom

Pogodno za ishranu zdravih, fizički aktivnih osoba, gojaznih, osoba obolelih od šećerne bolesti i onih sa povišenim vrednostima masnoća u krvi. Obrok bogat visokovrednim belančevinama. 

Priprema

Na kratko prepeći bez masnoće komade hleba i preko njih staviti isečene kolutove (0,5 cm) pilećih prsa u crevu.

Preko piletine staviti kolut paradajza i jaje ispečeno na „oko“.

Uz doručak poslužiti jogurt kao napitak.

 

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 354 kcal

Natrijum - 842 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 211 mg

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 177 kcal

Natrijum - 421 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 105.5 mg

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g crnog hleba
    • 120 g pilećih prsa u crevu
    • 1 paradajz
    • 4 jajeta
    • 1 kašicica ulja
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak