Toggle Navigation

 

Kornfleks sa kremom od jagoda

Od deset hiljada kultivisanih vrsta jagoda najlepša je ona koja nam je na dohvat ruke. Ova čudnovata voćka omiljena je u celom svetu, i ma kako je koristili, kao sveže voće, kao deo poslastice ili kao okrepljujući napitak, njeni aromatični ukusi i mirisi godiće čulima, ali i zdravlju. 

Priprema

Jagode dobro izgnječiti viljuškom, dodati krupno seckan prženi lešnik, jogurt i sve lagano izmešati.

Dodati corn flakes, izmešati i sačekati 3-4 minuta da pahuljice omekšaju. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 375 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 64 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 4.5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g kornfleksa
    • 600 ml jogurta
    • 300 g jagoda
    • 50 g lešnika
Ključne reči:
kornifleks jogurt jagode lešnik