Toggle Navigation

 

Omlet od belanaca sa paradajzom

Pogodno za ishranu zdravih, fizički aktivnih osoba. Izuzetan obrok za osobe obolele od šećerne bolesti i one sa povišenim vrednostima masnoća u krvi. 

Plativoo
Priprema

Belanca u činiji izmutiti viljuškom.

U zagrejanom tiganju 2 minuta propržiti manje kriške paradajza, posoljene i začinjene bosiljkom. U to uliti umućena belanca i ispržiti omlet.

Pred serviranje preklopiti omlet i dekorisati svežim povrćem.

Služiti toplo uz krišku crnog hleba i čašu jogurta. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 660 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 16 mg

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 330 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 8 mg

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 belanceta
    • 1 kašicica ulja
    • so
    • biber
    • 1 paradajz
    • bosiljak
    • 800 ml jogurta od obranog mleka
    • 400 g crnog hleba