Toggle Navigation

 

Omlet sa tunjevinom i mladim lukom

Sa prolećem stiže i mladi luk koji može da se jede svež, u salati, ali i raznim jelima. Mladi luk je bogat ugljenim hidratima, mineralima, vitaminima. Samo 100 g mladog luka zadovoljiće više od 80% dnevnih potreba u vitaminu C i A. 

Priprema

Tunjevinu ocediti od viška ulja.

Mladi luk oprati i iseći na kolutiće.

Jaja i belanca dobro umutiti.

Na umereno zagrejanom ulju prodinstati mladi luk, dodati tunjevinu, začiniti i na kraju uliti umućena jaja.

Omlet pažljivo ispeći, servirati sa kriškama paradajza i poslužiti uz hleb i jogurt od obranog mleka. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 560 kcal

Natrijum - 830 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 240 mg

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 415 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 120 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 belanceta
    • 200 g tunjevine
    • 1 veza mladog luka
    • 1 kašika ulja
    • so
    • biber
    • 400 g integralnog hleba
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak