Toggle Navigation

 

Salata od piletine i rotkvica

Pogodno za ishranu zdravih, fizički aktivnih osoba. Osobe na redukcionoj dijeti samnjiće veličinu porcije. So koristite štedljivo kako bi ste sačuvali bogatstvo minerala u povrću.

Priprema

Barenu piletinu (može i od prethodnog dana iz supe) iseckati na kockice. Staviti u činiju, posoliti, dodati na kockice isečen krastavac i na četvrtine isečene rotkvice.

Posebno sjediniti sir i jogurt, zatim preliti sastojke u činiji i lagano promešati.

Servirati salatu uz raženi hleb i belu kafu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Natrijum - 1100 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 70 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 550 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Preliv:
    • 200 g sitnog sira
    • 100 ml jogurta
  • Ostali sastojci:
    • 300 g barenog pilećeg belog mesa
    • 150 g krastavca
    • 1 veza rotkvica
    • so
    • peršunov list
    • 400 g raženog hleba
    • 800 ml bele kafe