Toggle Navigation

 

Sendvič sa haringom

Haringa je uz losos, tunjevinu i sardine jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina, koje su neophodne za normalno funkcionisanje svih ćelija organizma. Haringa pripada grupi riba sa sadržajem omega-3 masnih kiselina većim od 1,2 g u porciji od 100 g. 

Priprema

Konzervu haringe otvoriti i ocediti višak ulja.

Pasulj ocediti i viljuškom izgnječiti. Dodati haringu i nastaviti pasiranje.

U tu smesu dodati izrendane kisele krastavce, sok od pola limuna i začine.

Sve dobro izmešati i namazati time kriške crnog hleba.

Sendviče služiti uz čašu mleka. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Natrijum - 2000 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 64 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog hleba
    • 100 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 1 limun
    • 50 g kiselih krastavaca
    • so
    • biber
    • 200 g haringe iz konzerve
    • 800 ml mleka sa malo masnoce
    • peršunov list