Toggle Navigation

 

Tofu sa grilovanim čeri paradajzom

Tofu se prodaje rashlađen, u blokovima, najčešće u individualnim pakovanjima ili nerashlađen ukoliko je pakovan u zaštićenoj atmosferi u aseptičku ambalažu. U svakom slučaju, tofu je lako kvarljiva namirnica, pa se mora obratiti dodatna pažnja na deklarisane uslove čuvanja i rok upotrebe proizvoda.

Priprema

Na malo maslinovog ulja izgrilovati čeri paradajz.

U činiji sjediniti rukolu, papriku isečenu na žilijen, iseckan tofu sir, začiniti i servirati na tanjir.

Dodati grilovan čeri i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 73 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Natrijum - 630 mg

Vlakna - 11 g

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 36.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Natrijum - 315 mg

Vlakna - 5.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g rukole
    • 150 g žute paprike
    • 250 g tofu sira
    • 250 g čeri paradajza
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • so,
    • 4 integralne kifle