Toggle Navigation

 

Ananas i piletina

Ananas je tropska biljka sa sočnim, mirisnim plodom oblika velike šišarke.

Priprema

Ananas i tikvice iseći na kockice.

U voku zagrejati 2 kašičice ulja. Dodati iseckan crveni luk i pržiti 2 minuta. Dodati ananas, tikvice i grašak. Pržiti još 2 minuta.

Izvaditi povrće iz voka, uliti ostatak ulja i kad se zagreje dodati piletinu i pržiti 2 do 3 minuta, dok piletina ne porumeni.

U vok vratiti povrće, preliti stir-fry sosom i kuvati uz mešanje oko 1 minut.

Servirati jelo na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 45 %

Masti (%) - 6 %

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 51 mg

Ugljeni hidrati (%) - 122 %

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 16 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 22.5 %

Masti (%) - 3 %

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 25.5 mg

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Natrijum - 8 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 kašičice maslinovog ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 250 g ananasa
    • 180 g tikvica
    • 180 g graška
    • 350 g pilećeg belog mesa
    • 1 kašika soja sosa