Toggle Navigation

 

Ćuretina sa gril paradajzom i parmezanom

Aceto balsamico se u salatama i na sirovo povrće stavlja odmah nakon soljenja, ali pre maslinovog ulja.

Plativoo
Priprema

Na delu maslinovog ulja ispeći začinjene ćureće šnicle.

Na preostalom ulju kratko propržiti ruzmarin, preliti belim vinom i dodati ćuretinu. Krčkati na tihoj vatri dok tečnost ne ispari.

Za to vreme izgrilovati čeri paradajz.

Na tanjir servirati rukolu, staviti čeri paradajz, preliti balzamikom, posuti parmezanom i na kraju servirati ćuretinu u ruzmarinu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 112 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 460 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 56 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Natrijum - 230 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Sastojci

    • 600 g ćuretine
    • 120 ml belog vina
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • 400 g paradajza
    • parmezana u komadu
    • 20 g rukole
    • ruzmarin
    • so,
    • biber