Toggle Navigation

 

Ćuretina u sosu od zelenog bibera

Biber je odličan za jačanje imuniteta i varenje, deluje antibakterijski i bogat je antioksidansima.

Priprema

U šerpu sipati vino, dodati zeleni biber u zrnu i ostaviti da prokuva.

Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i brzo ispeći na delu maslinovog ulja.

Tikvice iseći žilijen (na štapiće), posoliti, pobiberiti i brzo ispeći u dubljem tiganju (woku) na preostalom maslinovom ulju.

U prokuvano vino sa biberom dodati senf, sirup od đumbira i pavlaku za kuvanje, promešati i ostaviti sos da prokuva.

Servirati ćuretinu, preliti sosom od zelenog bibera i poslužiti uz prilog od tikvica.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 30 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 100 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 377 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 50 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 188.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćurećeg belog mesa
    • 800 g tikvica
    • biber u zrnu (zeleni)
    • 20 g senfa
    • 200 ml belog vina
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 10 ml sirupa od đumbira
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber
Ključne reči:
ćuretina zeleni biber tikvice