Toggle Navigation

 

Fini ragu

Obrok namenjen zdravim, fizički aktivnim osobama. Osobe obolele od gojaznosti ili drugih hroničnih bolesti svinjsko meso mogu u ishrani koristiti retko, oslobođeno od vidljive masnoće. Prilikom pripreme jela so koristite štedljivo.  

Plativoo
Priprema

Sipati vodu u šerpu i ostaviti da proključa. kad voda proključa staviti makarone i kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta. Meso sitno iseći i kratko propržiti na vrelom ulju. Pečurke sitno iseći, a krastavce izrendati. Dodati pečurke u tiganj sa mesom, promešati i nastaviti sa kuvanjem. U činijici pomešati gustin i vodu, sipati u tiganj i promešati. dodati krastavce, senf, pripremljen gustin, promešati i kratko prokuvati dok se jelo ne zgusne. Gotove makarone procediti, sipati ragu, začiniti i servirati na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 790 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 61 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 395 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 30.5 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g marinada:
    • 300 g pečuraka
    • 50 g kiselih krastavaca
    • 1 kašika ulja
    • so
    • biber
    • 10 g senfa
    • 1 kašika gustina
    • 100 ml belog vina
    • 150 g suvih makarona