Toggle Navigation

 

Gratinirani karfiol sa telećim šniclama

Karfiol u frižideru čuvajte u papirnoj ili plastičnoj kesi, tri do pet dana, dok kuvan karfiol obavezno potrošite za dva dana.

Priprema

Vatrostalnu posudu premazati puterom poređati karfiol i preliti umućenim jajima sa pavlakom i mlekom. Posudu staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta na 180*C. Teletinu iseći na šnicle i izlupati tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti pa jednu stranu šnicle posuti brašnom. Na zagrejanom ulju peći šnicle i to prvo nabrašnjenu stranu. Kada porumene, okrenuti šnicle i naliti sa malo vode i po potrebi sos zgusnuti smesom od brašna i vode. Jelo servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.
Sve osobe koje žele da smanje unos masti prilikom pripreme ovog jela treba da koriste pavlaku sa manjim procentom masnoće ili da deo pavlake zamene jogurtom od obranog mleka.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 565 kcal

Natrijum - 920 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 288 mg

Belančevine - 48 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal

Natrijum - 460 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 144 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g teletine
    • 500 g barenog karfiola
    • 10 g putera
    • 3 jaja
    • 100 ml kisele pavlake
    • 150 ml obranog mleka
    • 2 kašike ulja
    • 2 kašike brašna
    • so
    • biber
    • 300 g crnog hleba