Toggle Navigation

 

Kineska ljuto slatka piletina

Gustin je čist kukuruzni skrob koji se koristi za zgušnjavanje čorbi i umaka ili za finiju strukturu kolača, torti i keksa. Gustin se umeša u vruće jelo i kratko se prokuva ili se meso umeša u gustin i peče.

Priprema

Iseći piletinu na štapiće i dobro je izmešati sa 2 kašike gustina. Ostaviti da odstoji par minuta, a zatim je ispeći na zagrejanom ulju. U šerpu sipati bujon, dodati sok od limuna, soja sos, liker od višnje, šećer, iseckan beli luk, ljutu papriku i prokuvati. Ostatak gustina umešati sa malo vode, dodati u šerpu i zgusnuti sos. Na kraju dodati i piletinu, prokuvati par minuta i servirati uz prilog od pirinča.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 335 g

Energetska vrednost porcije - 395 kcal

Natrijum - 670 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 73 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 41 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 167.5 g

Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal

Natrijum - 335 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 36.5 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 20.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 4 kašike gustina
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 ml pilećeg bujona
    • sok od jednog limuna
    • 30 ml soja sosa
    • 20 ml likera od višnje
    • 20 g šećera
    • 2 cena belog luka
    • 1 suva ljuta paprika
    • so
    • biber
    • 400 g integralnog pirinča