Toggle Navigation

 

Krmenadle sa pireom od limete

Limeta je citrusno voće, okruglog oblika i kisele pulpe. Zreo plod limete je zelene boje, i najčešće se koristi za proizvodnju sokova i kao dodatak u pripremi koktela.

Priprema

Krompir iseći na kocke, staviti u šerpu sa ključalom vodom i skuvati.

Krmenadle iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.

Krompir procediti i napraviti pire. U pire dodati iseckan beli luk, mirođiju i sok od limete, promešati i sjediniti.

Servirati krmenadle na tanjir uz pire krompir sa limetom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 600 kcal

Natrijum - 837 mg

Masti - 42 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 138 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 418.5 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 69 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g krmenadli
    • 2 kašike ulja
    • 700 g mladog krompira
    • mirodija
    • 1 limeta
    • so
    • biber
    • mladog belog luka