Toggle Navigation

 

Krošar piletina

Krompir je danas nezaobilazna namirnica na trpezama širom sveta. Posebno gastronomsko uživanje predstavlja mladi krompir. Mladi krompir sadrži više šećera, vitamina C i vode. Kada kupujete mladi krompir, nemojte kupovati velike količine i brzo ga potrošite.

Priprema

Pileće meso začiniti, poređati u vatrostalnu tepsiju sa krompirom i šargarepom i peći u zagrejanoj rerni na 200 *C, 20-ak minuta. Izvaditi meso iz tepsije, na povrće dodati pavlaku, senf i limunov sok, promešati, vratiti piletinu i zapeći još 15-ak minuta u rerni. Jelo servirati uz krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 450 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 78 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 39 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg mesa
    • 4 kašike ulja
    • 250 ml kisele pavlake
    • 2 kašike senfa
    • sok od jednog limuna
    • so
    • 500 g mladog krompira
    • 300 g šargarepe
    • 300 g crnog hleba