Toggle Navigation

 

Ljuto medena rebarca

Svinjska rebra, po Pravilniku o kategorizaciji svinjskog mesa, pripadaju III kategoriji mesa. Meso rebara stavlja se u promet samo sa kostima što znači da je količina mesa po osobi znatno manja. 

Priprema

U činiji pripremiti marinadu, staviti rebarca i ostaviti da odstoje sat vremena. Zatim ih izgrilovati dok ne dobiju lepu rumenu boju. Poređati pečena rebarca na tanjir. Iseckati sitno mladi i beli luk, a papriku na kockice i posuti rebarca povrćem.   

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 595 kcal

Natrijum - 1827 mg

Masti - 55 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 150 mg

Belančevine - 54 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal

Natrijum - 913.5 mg

Masti - 27.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 75 mg

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • marinada:
    • 6 kašika ruma
    • 6 kašika meda
    • 6 kašika soja sosa
    • 6 kašika ulja
    • tucani šareni biber
    • muskatni oraščić
    • prilog:
    • 1 ljuta paprika
    • 1 veza mladog luka
    • 4 cena belog luka
    • 1 kg svinjskih rebara