Toggle Navigation

 

Aromatično kisela krilca

Crvena mesnata paprika sastavni je deo svake kuhinje. Nezaobilazan sastojak kako vegetarijanskog menija, tako i brojnih jela sa mesom. Najbolja je jesti svežu papriku.  

Priprema

Limun oljuštiti, iseći i staviti u blender. Kratko izmiksati, dodati ostale začine i nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije homogena smesa. Krilca preliti pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoje pola sata. Zatim ih izgrilovati na tihoj vatri, dok ne porumene. Papriku iseći na četvrtine i zajedno sa čerijem kratko izgrilovati. Servirati krilca i povrće na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 370 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 142 mg

Belančevine - 56 g

Belančevine (%) - 56 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 185 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 71 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg pilećih krilaca
    • marinada:
    • 1 limun
    • 2 cena belog luka
    • origano
    • so
    • biber
    • 2 kašike bundevinog ulja
    • prilog:
    • 1 crvena paprika
    • 300 g čeri paradajza