Toggle Navigation

 

Peper piletina

šareni biber u zrnu je mešavina crnog, belog, zelenog i crvenog tzv. južnoameričkog bibera. Sveže samleven biber daje svakom jelu neobičan i aromatični miris i ukus.

Priprema

Pomešati suve začine (šareni biber, suvi timijan, mlevenu crvenu papriku, beli luk u prahu i so) u činiji. Filee dobro panirati u njima, Ostaviti da odstoje pola sata, preliti uljem i izgrilovati. Pečene filee iseći na manje komade i servirati uz prilog od grilovanog čerija.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 221 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 45 %

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 110.5 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 11.5 g

Belančevine (%) - 22.5 %

Ugljeni hidrati - 1 g

Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 kom. pileća filea
    • mešavina začina
    • šareni biber
    • so
    • suvi timijan
    • mlevena crvena paprika
    • beli luk u prahu
    • 3 kašike ulja
    • prilog:
    • 300 g čeri paradajza