Tikvice iseći na štapiće i kratko sotirati na delu zagrejanog maslinovog ulja i puteru.
Dodati pomorandžu isečenu na kriške, blago posoliti i pobiberiti, zatim dodati semenke lana i promešati.
Losos kratko zapeći na preostalom maslinovom ulju.
Servirati losos uz prilog od tikvica sa pomorandžom, posuti seckanom mirođijom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 40 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 97 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 432 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 48.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Natrijum - 216 mg
Vlakna - 4.5 g