Toggle Navigation

 

Medeni susam medaljoni

Postoji nekoliko vrsta semenki susama, a to su bele, smeđe ili crne semenke. Semenke kad dostignu zrelost ispadaju iz komuški. Beru se dok još nisu zrele i suše. Semenka je vrlo malena s jedne strane, a s druge strane nutritivno vrlo bogata.

Priprema

Maslinovo ulje, susam, med, đumbir i dodatak jelu sjediniti u činiji.

Filee začiniti, staviti u pripremljenu marinadu i ostaviti sat vremena da odstoji. Ispeći pripremljene filee u gril tiganju.

Servirati na tanjir rukolu i čeri paradajz sa mesom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine (%) - 34 %

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 98 mg

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 110 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine (%) - 17 %

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 49 mg

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 55 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

100 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 30 g susama
    • 50 g meda
    • dodatak jelu
    • biber
    • đumbir u prahu
    • 150 g rukole
    • 200 g čeri paradajza
    • 1 kašika maslinovog ulja