Toggle Navigation

 

Mustard piletina sa brokolijem

Sveži šampinjoni mogu se nabaviti tokom cele godine. Dobro oprani jedu se sirovi, u salati i čorbi, ili dinstani kao prilog mesnim jelima i jajima.

Priprema

Pileće belo meso iseći na rezanca i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati iseckane šampinjone, pržiti nekoliko minuta, pa dodati i senf. Naliti pilećom supom i kuvati 10 minuta. Gustin pomešati sa hladnom vodom i sipati u posudu sa mesom i pečurkama, posoliti i pobiberiti. Piletinu servirati uz bareni brokoli i kuvani pirinač.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 465 kcal

Natrijum - 1080 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 33 %

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal

Natrijum - 540 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 300 g šampinjona
    • 20 g senfa
    • 200 ml pileće supe
    • 15 g gustina
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 500 g kuvanog pirinča
    • 300 g kuvanog brokolija
    • so
    • biber
    • peršunov list