Batake posoliti, pobiberiti i blago premazati, ispod kožice, pesto sosom.
Zagrejati ulje i ispeći batake sa obe strane.
Šargarepu, karfiol i brokoli obariti, procediti i sotirati na rastopljenom puteru.
Batake servirati uz prilog od sotiranog povrća i poslužiti tople.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 44 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 132 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 407 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 66 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 203.5 mg
Vlakna - 2 g