Toggle Navigation

 

Pilav

Pirinač je najstarija biljna kultura koju su uzgajali ljudi. Poreklom je sa afričkog i azijskog kontinenta. Predstavlja okosnicu u ishrani ljudi u Aziji ali se sve više koristi i širom sveta.

Plativoo
Priprema

Na ulju prodinstati iseckan crni luk dok ne postane staklast. Meso iseći na manje komade, dodati u luk i dinstati dok ne omekani. Zatim sipati pirinač i vode toliko da prekrije sve sastojke. Začiniti i kuvati oko 15 minuta. Isključiti grejno telo i ostaviti da pirinač upije svu tečnost. Ukoliko je potrebno doliti još malo vode, da jelo ne bude suvo. Servirati i posuti seckanim začinskim travama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g junećeg mesa
    • 2 glavice crnog luka
    • 3 kašike ulja
    • 100 g pirinča
    • biber
    • dodatak jelu
    • peršunov list
    • 600 ml vode