Toggle Navigation

 

Pileće šnicle sa bukovačom

Obično se hrana biljnog porekla može pripremiti na mnogo raznovrsnih načina, imati dobar ukus, a ujedno i visoku hranjivu vrednost, pogotovo gljive. S obzirom na to da pečurke obiluju proteinima, mogu obogatiti ishranu, naročito osoba koje ne jedu meso.

Plativoo
Priprema

Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. šnicle propržiti u tiganju na dve kašike ulja, a po potrebi dodati i malo vode. Kada meso porumeni, izvaditi ga na tanjir. Praziluk i šargarepu iseckati na kolutove, bukovače na rezanca, te dodati u ulje u kome se dinstalo meso. Povrće dinstati oko 10 minuta, pa ga posoliti i dodati pavlaku. Sos kuvati još 5 minuta kako bi se zgusnuo. šnicle servirati na tanjir, preliti ih sosom, te poslužiti uz bareni pirinač

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 485 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 85 mg

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 52 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 242.5 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 250 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 42.5 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 400 g bukovača
    • 150 g praziluka
    • 150 g šargarepe
    • 100 ml kisele pavlake
    • 600 g barenog pirinča
    • so
    • biber
    • 2 kašike ulja