Toggle Navigation

 

Pileći burger

Pančeta je suva dimljena slanina. Priprema se od sirove svinjske potrbušine koja se pažljivo soli, izlaže dimu i vetru i sazreva. Odlično se slaže uz povrće i voće, kao i riblje specijalitete. 

Priprema

File začiniti i izgrilovati. Lepinje prepoloviti i kratko prepeći na grilu. Slaninu ispržiti da postane hrskava. Lepinje premazati kečapom i pavlakom, staviti list salate, file, slaninu, kolute paradajza i luk iseckan na rebarca. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 535 kcal

Natrijum - 1074 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 84 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 54 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal

Natrijum - 537 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 lepinje (ćebate)
    • 4 kom. pilećeg filea
    • so
    • biber
    • 4 lista dimljene slanine
    • 4 lista zelene salate
    • 1 paradajz
    • 1 glavica crvenog luka
    • 60 ml kečapa
    • 100 ml kisele pavlake