Toggle Navigation

 

Pileći zalogaji sa krompirom iz folije

Biljna pavlak u odnosu na mlečnu, ima manju energetsku vrednost, neznatno manji sadržaj ukupnih i zasičennih masti, a nema ni holesterola. Dobar je izbor sa vreme posta, ali oboleli od povišenih vrednosti masnoća u krvi ipak je moraju veoma pažljivo koristiti ili izbegavati.

Priprema

Krompir oprati, uviti u foliju, staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 35 minuta. Za to vreme na zagrejanom ulju ispeć sitno iseckanu piletinu, pa kad porumeni dodati isečene bukovače. Ostaviti da se prži par minuta dok ne ispari voda koju će bukovače ispustiti. Zatim dodati biljnu pavlaku, začiniti i kuvati dok ne proključa. Krompir izvaditi iz rerne, otvoriti foliju i zatim ih zaseći po vrhu unakrst, malo stegnuti ćoškove da se izdigne sredina, pa ih staviti na tanjir. Uz krompir servirati piletinu sa bukovačama u sosu i poslužiti uz salatu od svežeg krastavca i krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 465 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal

Natrijum - 300 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 30 mg

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g krompira
    • 600 g pilećeg belog mesa
    • so
    • biber
    • peršun
    • 1 kašika ulja
    • 300 g bukovače
    • 200 ml biljne pavlake
    • 300 g krastavca
    • 200 g crnog hleba